- Christopher Columbus tõi selle pipra Euroopasse ning leidis seejärel tee Türgi ja Süüria piirialale Aleppo linna lähedale.Pärast saagikoristust eemaldatakse tšilli seemned ja lastakse neil enne soola ja õliga töötlemist veidi kuivada. Kuna tšillit ei kuivatata pärast koristamist täielikult, sisaldab see palju eeterlikke õlisid. Soola ja õliga segatakse sellepärast, et säilitada ja tugevdada selle maitset. Sool takistab ka tükkide teket ja pikendab vürtsi säilivusaega.
- Pul Biber maitseb mõnusalt puuviljaselt ja samas ka veidi vürtsikalt suitsuste komponentidega.
- Pul biber on laialt levinud vürts Türgis, Süürias, Liibanonis, Jordaanias ja Iisraelis. Lähis-Ida Vahemere piirkonnas on tegu soola ja pipra asemele tulnud vürtsiga. Pul biber ei kattu teiste maitsetega, vaid täiustab neid.
- Purustatud tšillit võite kombineerida näiteks pune, tüümiani, küüslaugu, köömne või koriandriga.
Koostisosad: tšillipipar 95%, sool 5%
Parim Enne:22.04.2024 Hoida kuivas ja jahedas kohas otsese päikesevalguse eest.
Päritoluriik:Turgi
Toitumisalane teave 100g kohta : Energia 1551Kj/371kcal,
Rasvad 17g,
Süsivesikud 42g,
Valk 11.5g,
Küllastunud rasvhapped:2,1g,
Suhkur 0g,
Sool 5g.
TOOTJA: Nergiz Großmarkt GmbH-Saksamaa
Maaletooja:HC Gastronomy OÜ